Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Impact Of The Economic Crise (Albanian) Essay

  • Submitted by: rakogile101
  • on July 27, 2009
  • Category: College Admissions
  • Length: 3,459 words

Open Document

Below is an essay on "Impact Of The Economic Crise (Albanian)" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Impakti i Krizës ekonomike në zhvillimet në vend
DEGA: Financë-Kontabilitet
Punoi: Albana Ramabanaj
    Brisilda Konica
Eldi LazeTiranë 2009
Impakti i Krizës ekonomike në zhvillimet në vend

Vendi simbol për lirinë e tregut, sigurinë dhe cilësinë e lartë të menaxhimit të institucioneve financiare, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është “mbërthyer” nga kriza që prej vitit të kaluar. Shenjat e krizës filluan të shfaqeshin që tre vjet më parë ndërsa sot efektet e krizës kanë rrënuar ekonominë amerikane dhe “tentakulat e saj” kanë zënë, pa dyshim, çdo skaj të globit. Nisur nga thellësia, madhësia e përhapjes dhe ndikimet që po sjell në sektorët e ekonomisë botërore, kjo krizë po konsiderohet nga ekspertët dhe autoritetet e vendeve të industrializuara si më e rënda, pas asaj të viteve 30. Afro 45 % e pasurisë globale është rrënuar si pasojë e krizës së tregjeve financiare ndërkohë që pritshmëritë për rritjen ekonomike në botë janë mjaft të zymta. FMN pret rishikimin në kahun pesimist të prodhimit bruto botëror në shkallë globale për vitin 2009, duke e rritur shkallën e tkurrjes së tij nga 0.5% në 0.6%.    
Praktikisht,shumica e vendeve në zhvillim dhe të zhvilluara janë prekur nga kriza, duke e bërë më të largët shpresën për shërim. Në momentet që po përjetojmë pyetja që duhet t’i bëjmë vetes është: sa do të jetë ndikimi i krizës në ekonominë tonë, ku do të ndjehet ajo, cila pjesë e popullsisë do të preket më shumë dhe si mund të zbuten efektet e krizës. Veprimi sa më i shpejtë për të minimizuar ndikimet negative të krizës është jetik, prandaj është e domosdoshme të shqyrtojmë masat që ndihmojnë në amortizimin e goditjeve të saj. Korrigjimet e masat e vonuara, vërtet do jenë të nevojshme, por kostoja e tyre do të jetë shumë më e lartë në raport me masat e menjëhershme dhe në kohën e duhur.
Dukuritë ekonomike të evidentuara në këta muajt e fundit: rënie e volumit të eksporteve dhe e çmimit të lëndëve të para, zvogëlim i remitancave, përkeqësim i...

Show More


Citations

MLA Citation

"Impact Of The Economic Crise (Albanian)". Anti Essays. 13 Dec. 2018

<http://cassandralynndesignllc.com/free-essays/Impact-Of-The-Economic-Crise-Albanian-235622.html>

APA Citation

Impact Of The Economic Crise (Albanian). Anti Essays. Retrieved December 13, 2018, from the World Wide Web: http://cassandralynndesignllc.com/free-essays/Impact-Of-The-Economic-Crise-Albanian-235622.html