Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Whose Face Do You See Essay

  • Submitted by: doradoradora
  • on December 5, 2011
  • Category: English
  • Length: 820 words

Open Document

Below is an essay on "Whose Face Do You See" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Yehudi Menuhin

    Violonistul si dirijorul Yehudi Menuhin s-a născut la 22 aprilie 1916, in New York. Făcea parte dintr-o familie de evrei emigrata din Rusia, a avut doua surori.
    A fost unul dintre copiii minune, la 7 ani cucerea sălile de concert interpretând Concertul pentru vioara al lui Mendelssohn, la vârsta adolescentei participa la turnee in întreaga lume si era considerat cel mai bun violonist. A studiat vioara la Paris cu Louis Persinger si George Enescu, a venit in România in 1927, la vila Luminiş, locuinţa din Sinaia a lui George Enescu.
    S-a casatorit cu Nola Nicholas, de care a divortat in 1947, a avut 2 copii cu ea, apoi s-a recăsătorit cu balerina si actriţa britanica Diana Gould si a avut inca 2 fii.
    In cel de-al doilea război mondial a susţinut circa 500 de concerte pentru trupele aliate, a cântat in Germania pentru deţinuţii eliberaţi din lagărele de concentrare. Vorbea limba germana si l-a apreciat pe dirijorul Wilhelm Furtwängler.
    In anii 1940-1950 a interpretat si înregistrat compoziţii ale clasicilor muzicii universale, s-a distins in Sonata pentru vioara solo de Béla Bartók. S-a stabilit la Londra in 1959, in 1985 a devenit cetăţean britanic, din 1970 era cetatean elveţian. A regizat Festivalul Bath (1958-1968) şi Festivalul de la Gstaad 1956, in 1958 a infiintat propria orchestra de camera. A fost acompaniat de sora sa, pianista Hephzibah Menuhin, a colaborat cu compozitorul indian Ravi Shankar. Marea Britanie l-a înnobilat cu titlul de Lord Menuhin de Stoke d'Abernon.
    A deschis Yehudi Menuhin School, o scoală pentru copiii supradotaţi muzical, s-a implicat in organizaţii religioase si sociale din intreaga lume.
    A scris câteva cărţi, printre care Violin: Six Lessons (1972), autobiografia Unfinished Journey (1977), impreuna cu Curtis W. Davis a scris The Music of Man (1980), Life Class (1986).

    Violonistul si dirijorul american Yehudi Menuhin a avut una dintre cele mai lungi si distinse cariere a...

Show More


Citations

MLA Citation

"Whose Face Do You See". Anti Essays. 19 Dec. 2018

<http://cassandralynndesignllc.com/free-essays/Whose-Face-Do-You-See-139543.html>

APA Citation

Whose Face Do You See. Anti Essays. Retrieved December 19, 2018, from the World Wide Web: http://cassandralynndesignllc.com/free-essays/Whose-Face-Do-You-See-139543.html